Info

INFO

Elvisfan Marcel de Koning is recent overleden. Tijdens het opruimen van zijn oude hobbykamer, doet zoon Jack een verbluffende ontdekking ...

 

... zijn pa kwam dichter bij Elvis dan hij ooit wist. Terwijl de anekdotes van zijn vader en de King een rode draad vormen, wordt Jack uitgedaagd door een groep jonge muzikanten. Hoe zien zij de muziek van Elvis Presley? En hoe laten zij, vertegenwoordigers van een nieuwe generatie, de erfenis van de Koning klinken?

 

Een hoogst originele, muzikale en hartverwarmende voorstelling.

Acteur: Michael Vroemans

Muzikanten:

Ruben Verbruggen saxofoon

Dries Bongaerts zang en gitaar

Simon Beeckaert contrabas

Mariske Broeckmeyer toetsen en zang

Tekstaanzet en anekdotes: Marc Hendrickx

Teksten: Marc Hendrickx en Michael Vroemans

Concept en productie: Moody Blue Productions en muziekplatform Statief.

Vormgeving: Stephanie Jacobs

Fotografie: Nisran Azouaghe

Techniek: Habib Doust

TEAM

  • Michael Vroemans acteur

Michael Vroemans is bij het brede publiek bekend als ‘Maarten Van den Bossche’ uit Familie. Daarnaast is hij met regelmaat te zien in het (jeugd)theater. Michael zag het levenslicht een weekje voor Elvis Presley definitief the building verliet. Dat kon geen toeval zijn.

 

  • Marc Hendrickx auteur

Marc Hendrickx bracht met ‘Elvis A. Presley – Muziek, Mens, Mythe’ in 1994 een alles­omvattende biografie. In 2017 volgde ‘Elvis dichtbij’ vol unieke verhalen uit het privéleven en werk van Elvis. Dit boek gaf de aanzet tot deze productie.

 

  • Ruben Verbruggen bandleader, alt- en baritonsaxofoon

Ruben Verbruggen is een muzikant met een brede horizon en speelt saxofoon in verschillende bands. In deze voorstelling hoor je hoe hij zich als blazer verhoudt tot Elvis Presley en zijn songs. Tevens zorgt Ruben – als oprichter van muziekplatform Statief – voor de muzikale leiding van deze productie.

 

  • Dries Bongaerts zang en gitaar

Dries Bongaerts is een singer-songwriter pur sang: een rijpe stem en een onversneden stijl, vergezeld van zijn gitaar. Dries groeide op met de muziek van Bob Dylan en Ry Cooder. Zijn voeling met het repertoire van Elvis is dankzij die invloeden zeer voor de hand liggend.

 

  • Simon Beeckaert contrabas

Simon Beeckaert speelt contrabas in diverse projecten en is al enige tijd een vaste sparringpartner van Dries. Ook in deze voorstelling zorgt hij voor de lagere tonen. Simon voorziet de band van een stevige fond en een diepgang die perfect aansluit bij de warmte die de songs van Elvis kenmerkt.

 

  • Mariske Broeckmeyer toetsen en zang

Na verblijven in IJsland en New York, opereert zangeres Mariske Broeckmeyer terug vanuit België, haar vaste uitvalsbasis. Samen met haar prachtige stem neemt zij ook de toetsen voor haar rekening. Haar voeling met Elvis? Die merk je van bij de eerste noot als zij aan het zingen slaat.

 

 

 

Een productie van Moody Blue Productions

i.s.m. Muziekplatform Statief

Met de steun van